TRACKER ΜΟΝΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ- ΔΥΣΗΣ SSH 5000  

Μετά από πολυετή μελέτη και εμπειρία στην κατασκευή φωτοβολταϊκών συστημάτων τόσο σταθερών όσο και κινητών, η εταιρεία  ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ Μ. & ΣΙΑ Ο.Ε σχεδίασε το νέο μοντέλο TRACKER  SSH 5000  μονού άξονα Ανατολή-Δύση.

Προτείνεται ως η βέλτιστη λύση  για αντικατάσταση υφιστάμενων πάρκων με σταθερές βάσεις , καθώς η απόδοση αυξάνεται έως και  20% (απόσβεση TRACKER από 2 έως 3  χρόνια ανάλογα με την τιμή ανά KW). Φυσικά, χρησιμοποιείται και στην κατασκευή νέων φωτοβολταικών πάρκων για την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Μπορεί να υποστηριξέι  όλους τους τύπους και όλες τις διαστάσεις φωτοβολταικών πλαισίων (bifacial).

%

Βελτιώνει την παραγωγή έως και

Λειτουργία αστρονομικής ρουτίνας σε συνδυασμό με αισθητήρα φωτός.

Κάθε φωτοβολταϊκό πάρκο λόγω της θέσης του είναι ξεχωριστό. Για τον λόγο αυτόν, το σύστημα ελέγχου παρακολούθησης προγραμματίζεται με έναν αλγόριθμο αστρονομικού υπολογισμού της διαδρομής του ήλιου. Περιλαμβάνει επίσης λειτουργία backtracking για να αποφευχθεί 100% η σκίαση  μεταξύ των παρακείμενων σειρών με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής έως και 20%.

  • Το tracker οδηγείται από τον αισθητήρα φωτός
  • Η αστρονομική ρουτίνα αναλαμβάνει μόνο το backtracking.

Κατά τις πρώτες ώρες της Ανατολής του ήλιου μπαίνει σε εφαρμογή το backtracking , όπως και κατά τις τελευταίες ώρες της Δύσης. Σκοπός της λειτουργίας αυτής να μη σκιάζεται κανένα πάνελ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πλεονεκτήματα Tracker Super Sun Hunter  5000 

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Αυτός ο τύπος συστήματος tracking  αυξάνει την ισχύ του πάρκου έως και 20% συγκρίνοντάς το με ένα σταθερό σύστημα. Μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του κάθε πελάτη σύμφωνα με την τοποθεσία του έργου. Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης εγκατάστασης παρέχονται χωρίς κόστος.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Με συνεχή απομακρυσμένο έλεγχο μέσω του κινητού τηλεφώνου μπορούμε  να χειριζόμαστε το tracker και να δώσουμε συγκεκριμένες εντολές: Σε περίπτωση χιονόπτωσης (εντολή κλίσης πάνελ προς Ανατολή) με αποτέλεσμα τη ρίψη χιονιού από τα πάνελ. Επίσης σε οποιαδήποτε περίπτωση βλάβης, ενημερωνόμαστε αυτόματα με sms μέσω της τηλεμετρίας. Σε κάθε εντολή που στέλνουμε μέσω του κινητού μας λαμβάνουμε και την αντίστοιχη απάντηση μέσω του συστήματος. Υπάρχει συνδεδεμένο αισθητήριο ανέμου το οποίο δίνει αυτόματα εντολή οριζόντιας κλίσης σε περίπτωση έντονης ανεμοπίεσης. Κατά τη μείωση της ανεμοπίεσης, τα πάνελ επανέρχονται αυτόματα στη σωστή κλίση, για τη καλύτερη δυνατή απόδοση.

ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ

Ολόκληρο το σύστημα του tracker μπορεί να συναρμολογηθεί με εξαρτήματα στερέωσης, συνεπώς δεν απαιτούνται επιτόπιες συγκολλήσεις, μειώνοντας έτσι το κόστος του εργατικού δυναμικού αλλά και το χρόνο τοποθέτησης

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Η λίπανση στις κινητήριες αρθρώσεις είναι εύκολη. Υπάρχει δυνατότητα οριζοντίωσης των πάνελ οποιαδήποτε στιγμή για εύκολη πρόσβαση στον καθαρισμό τόσο χειροκίνητα όσο και απομακρυσμένα μέσω του κινητού τηλεφώνου.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ

Μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα σε διαφορετικούς τύπους εδάφους (συμπεριλαμβανομένου του άνισου εδάφους έως  10% κλίση προς Νότο). Σχεδιασμένο για να παρέχει μεγάλες  ανοχές για ευκολότερη εγκατάσταση.

ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

Λόγω του σχεδιασμού με βίδες, η συναρμολόγηση του συστήματος είναι πολύ απλή, αποφεύγοντας τη χρήση γερανών ή εξοπλισμού ανύψωσης  και απλουστεύοντας τη διαδικασία εγκατάστασης.

ΥΨΗΛΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Ο  μηχανικός σχεδιασμός περιλαμβάνει μικρό αριθμό κινούμενων εξαρτημάτων, μειώνοντας το σφάλμα  και μεγιστοποιώντας την απόδοση, λειτουργώντας ταυτρόχρονα με ένα προηγμένο σύστημα αστρονομικού λογισμικού και αισθητήρα φωτός.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Ο  σχεδιασμός του tracker επιτρέπει την εύκολη αντικατάσταση όλων των εξαρτημάτων του μηχανολογικού εξοπλισμού χωρίς ιδιαίτερο κόστος εργατικών όσο και ανταλλακτικών. Επιπλέον, όλα τα μέρη του ηλεκτρολογικού υλικού είναι ευρείας κατανάλωσης και είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα πώλησης.

 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ  SUPER SUN HUNTER 5000

Μέθοδος παρακολούθησης:

Tracker μονού άξονα, μονής ή πολλαπλής σειράς με back tracking.

KWP ανά άξονα

Μέχρι 24,80kWp

Αριθμός φ/β πλαισίων ανά άξονα:

Έως 80 πλαίσια

Έλεγχος:

PLC αστρονομικού αλγόριθμου. Περιλαμβάνεται το Backtracking και ο αισθητήρας φωτός.

Αισθητήρας μέτρησης:

Επαγωγικός

Εύρος λειτουργίας:

55º Ανατολή έως 55º Δύση

Διαβάστε περισσότερα

   Μετάδοση: Γραμμική
   Ισχύς κινητήρα (AC): 0,75 kW (Κατανάλωση ενέργειας υπολογιζόμενη σε 55 kWh / έτος)
   Τροφοδοσία εναλλασσόμενου ρεύματος: 380VAC / 50 ή 60 Hz
   Συναρμολόγηση επί τόπου: Δεν γίνεται συγκόλληση ή κοπή στο εργοτάξιο. Όλες οι συναρμολογήσεις μέσω σύσφιξης των   κοχλιών
   Υλικό κατασκευής: γαλβανιζέ εν θερμώ (σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Ποιότητας)
   Διαστάσεις: 2m ύψος σε 45 °
   Σύστημα στερέωσης:  Θεμελίωση με μπετό
   Εγγύηση: 2 χρόνια εγγύηση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
10 χρόνια αντιδιαβρωτική εγγύηση.

Διαβάστε την πολιτική απορρήτου